четвъртък, 6 март 2014 г.

Пилинг маска за лице с мед и сода

Знаете ли,че..


Маските за лице са били популярни още в древен Египет. Египтяните са предавали изключително голямо значение на външния си вид, затова фараоните често са се подлагали на различни разкрасителни процедури, включително маски за лице, някои включващи яйца от мравки. Първите маски за лице са били изготвяни от различни глини. Наред с глината, от древни времена жените са използвали силата на билките и плодовете, за да приготвят своите маски за разкрасяване.
Пчелният мед се използва и в козметиката под формата на маски и кремове, в които влизат и други съставки. Продуктите действат омекотяващо и почистващо. Освен че подхранва кожата, медът помага на порите да се отворят и ги почиства. Медът е известен с антибактериалните си свойства, така че малко от него върху кожата на лицето ви положително ще се отрази благоприятно. Медът изсмуква по естествен начин токсините от кожата.
Сода бикарбонат е натурален продукт, има леко антисептично действие, така че ще се погрижи за предотвратяването на неприятни възпаления по кожата.Също толкова ефективна като скраб за лице. Фините гранулки на содата премахват запушванията на порите, по-известни като черни точки.
  

Здравейте красиви момичета,


Всяка нова публикация,която вече ще правя ще започва с ключовото изречение-Знаете ли,че..
Реших,че ще Ви бъде интересно да научавате(или може вече и да ги знаете тези подробности) всякакви неща свързани със самата публикация като любопитни факти.
В тази публикация трите ключови думи са:маска,мед и сода.Затова и въведението от любопитни факти е насочено към тях.
Но да не Ви отегчавам с излишни приказки!
Днес Ви представям една от най любимите ми пилинг маски,които си правя в последно време доста редовно,защото кожата ми е страшно суха в зоната около носа и челото.
Тази маска е предназначена за хора с чувствителна и суха кожа,точно каквото е моята в момента.Това,което ми харесва в тази маска е,че не действа агресивно върху кожата,а съвсем деликатно с финните си частици премахва запушените пори,прави кожата мека и гладка.И не на последно място след премахване на маската кожата не стои опъната.
Винаги след като си е направя се намазвам след това с хидратиращ крем.Сега използвам този на ELEA(дневен крем за суха кожа).Ако искате ревю на продукта пишете в коментарите.
И така ето как се прави:
2 с.л мед(На снимката съм снимала домашен и био мед). Днес реших да използвам био мед!
1 с.л Сода бикарбонат(непълна лъжица)
Смесете съставки в една купичка!Разбъркайте добре!


Винаги преди да нанеса маската върху лицето си пробвам върху ръката консистенцията!
Нанесете върху лицето и шията.С леки въртеливи движения масажирайте кожата.
Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем след това!



Е,това е от мен момичета!Дано да съм Ви била полезна!Може би много от Вас е знаят тази маска и си е правят редовно,но надявам се начината на публикуването й да Ви е станал интересен!Надявам се това въведението от любопитни факти също да Ви е харесало!Ще очаквам вашите коментари!
Целувки и хубав ден :)

2 коментара:

  1. Много благодаря, за това, че последва блога ми.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За нищо!Ще се радвам да чета вашите публикации и взаимно да обменяме опит!Благодаря,че последвахте и моя блог :)

      Изтриване